Pogosta vprašanja (FAQ)

Pogosta vprašanja (FAQ)

Pogosta vprašanja (FAQ)

Kozmetična linija ANAYA je namenjena vsem, ki imajo suho, razpokano in luščečo se kožo ter prezgodnje nastajanje gubic, mladostnikom z aknami, moškim in ženskam z razdraženo kožo po britju, depilaciji.

Pomagajo lajšati posledice športnih aktivnosti in stoječega dela, kot so utrujene in boleče noge. Negujejo in varujejo kožo izpostavljeno različnim (ostrim) vremenskim vplivom, posebno po sončenju. Blažijo pordelost kože (rosacea) z vidnimi kapilarami na obrazu in na telesu.

Namenjena je tudi novorojenčkom za nego občutljive, suhe kože in pleničnega izpuščaja ter njihovim mamicam za preprečevanje nastanka in odpravljanje strij ter ohlapne kože. Preprečujejo in negujejo preležanine. Zavirajo procese staranja kože in so odlična anti-age nega.

Lahko pa se kreme in olja ANAYA uporabljajo zgolj za vsakodnevno nego in zaščito vseh tipov kož.

ANAYA je ena redkih popolnih negovalnih linij aktivnih in informativno prevodnih kozmetičnih izdelkov na svetu, če ne celo edina. Na kožo deluje na izjemen, do sedaj v kozmetiki dokaj nepoznan način.

Vsi procesi namreč potekajo v močnem antioksidativnem okolju preko edinstvenih efektivnih mikroorganizmov EM® (po japonski tehnologiji – www.emrojapan.com) in ionizirane vode (alkalni del).

V »sodelovanju« z naravnimi sestavinami, ekološkimi zelišči in olji kozmetika ANAYA kožo aktivno neguje in jo obnavlja ter varuje pred zunanjimi vplivi in drugimi škodljivimi dejavniki. Globinsko neguje vse tipe kože in tako pomaga pri ponovni vzpostavitvi porušenega ravnovesja kože na obrazu in telesu.

Kozmetična linija ANAYA naslavlja praktično vsa stanja kože na obrazu in telesu. Najsi gre za trenutno težavo ali za neprijetnost, ki nas spremlja že vrsto let in se je nikakor ne moremo rešiti – od občutljive, suhe, srbeče, mastne in aknaste kože do preobčutljivostnih reakcij po britju ter zadebeljene, razpokane kože na podplatih in deformiranih nohtov – izdelki ANAYA pomagajo zares učinkovito. Med drugim skrbijo za elastičnost kože ter preprečujejo prezgodnje gubice, strije in celulit.

Kreme delujejo na več načinov – globinsko negujejo kožo in jo obnavljajo, upočasnjujejo njeno staranje ter jo ščitijo pred različnimi (agresivnimi) vplivi okolja. Odpravljajo marsikatero težavo in neprijetnost, saj ponovno vzpostavijo porušeno ravnovesje ter pomagajo pri ohranjanju zdravega občutka kože na obrazu in na telesu. Naj poudarimo še, da en izdelek lahko hkrati pomaga pri več nepravilnostih na površini kože.

Medicinska stroka že dolgo in v zadnjem času tudi vse bolj poudarja pomembnost človekovega mikrobioma. Človekov mikrobiom, za vsakega človeka edinstvena skupina “dobrih“ in “slabih“ mikroorganizmov, ki sestavljajo vsako človeško telo, je namreč odločilnega pomena za njegovo zdravje.

O mikrobioti črevesa vemo veliko, precej manj pa o tem, da imajo svoj nabor mikroorganizmov tudi drugi organi. Torej tudi koža. Mikrobiote posameznih organov skupaj sestavljajo za posameznika edinstven mikrobiom in so pravzaprav njegov “prstni odtis“.

Kot probiotiki prispevajo k zdravju črevesa, podobno efektivni mikroorganizmi EM® (čeprav posebej subtilno in v drugačni obliki) delujejo na kožo. Kot naša prehrana preko mikrobiote črevesa vpliva na naše zdravje, tako efektivni (dobri) mikroorganizmi v posebni, patentirani obliki delujejo na zdravje kože. Več tukaj.

Efektivni mikroorganizmi EM® so združba različnih in skrbno izbranih človeku in okolju prijaznih sevov fototrofnih in mlečnokislinskih bakterij ter kvasovk, pripravljenih v različnih fermentiranih oblikah po japonski patentirani tehnologiji. Že dolgo so nepogrešljivi v panogah, kot so kmetijstvo, agroživilstvo in ekologija, ter pri vsakodnevnih opravilih – čiščenju, pranju in razkuževanju. Učinkoviti so tudi kot probiotik in imajo izjemno vlogo kot podpora človekovemu zdravju.

Ugodne učinke efektivnih mikroorganizmov EM® na naše (bivalno) okolje smo nadvse uspešno prenesli tudi na kozmetične izdelke ANAYA. Učinkovitost efektivnih mikroorganizmov EM® na kožo potrjujejo tudi več kot desetletne izkušnje naših uporabnikov.

Vse celice v človekovem organizmu so povezane – pošiljajo si signale, se “pogovarjajo“ in “dogovarjajo“. V medcelično komunikacijo so vključeni tudi efektivni mikroorganizmi EM®. Kaže, da efektivni mikroorganizmi EM® spodbudijo medcelično signaliziranje tako, da se na celičnih membranah vzpostavijo najboljši pogoji za neoviran prodor aktivnih sestavin v tiste predele kože in v takšnih količinah, kot jih koža v danem trenutku najbolj potrebuje.
V kozmetiki običajno uporabljamo demineralizirano vodo, ki je rahlo kisla (pH okoli 5) in iz katere so odstranjeni vsi anorganski minerali in nečistoče, medtem ko v izdelkih ANAYA uporabljamo vodo, pridobljeno v posebni napravi – ionizatorju.

V njem se voda najprej prečisti skozi mineralno-ogljene filtre, nato pa se ionizira v alkalni del (pH 7,5) in kisli del. Na ta način pridobljena alkalna voda ima izjemno nizek oksidacijsko-redukcijski potencial in je že sama po sebi izjemen antioksidant. Takšno okolje skupaj z efektivnimi mikroorganizmi EM® je idealno za vnos aktivnih sestavin v kožo.

Dolgotrajnih neželenih učinkov pri uporabi izdelkov ANAYA praviloma ni. Opozarjamo pa, naj kozmetiko ANAYA previdno uporabljajo vsi, ki so se zdravili s kortikosteroidi. Njim svetujemo, da se o izbiri izdelkov in pravilni uporabi najprej posvetujejo z našimi strokovnjaki.

Pri koži, ki je brez energije, lahko sprva nastopi reakcija. Pokaže se kot rdečica, oteklina ali topel (lahko rahlo pekoč) občutek na koži, ki ob redni uporabi izzveni. V takšnih primerih svetujemo pogovor z našim strokovnjakom.

Da. Naša koža komunicira s prav vsem, čemur je izpostavljena – torej tudi z vsemi izdelki, ki jih nanašamo nanjo. Različne oblike efektivnih mikroorganizmov EM® delujejo na način, kot smo ga opisali v odgovoru na tretje vprašanje.

Tega za zdaj nismo opazili. Kako intenzivno bo njihovo ugodno delovanje, pa je v veliki meri odvisno od stanja kože (npr. od (ne)ustrezne nege) in od agresivnosti zdravljenja oz. obravnave kože s pripravki, ki vsebujejo kortikosteroide.

Ugodni učinki lahko nastopijo izjemno hitro (po naših izkušnjah že po nekajkratnem nanosu), odvisno od stanja kože in trajanja težav oz. neprijetnosti.

Izdelki ANAYA niso namenjeni zgolj hitremu odpravljanju težav s kožo, pač pa redni negi v kar največje uporabnikovo zadovoljstvo. So povsem naravni, vsa zelišča pa so ekološkega izvora ter v oblikah in koncentracijah za uporabo brez omejitev. Če potem, ko smo uporabljali izdelke ANAYA, ponovno posežemo po neustreznih kremah oz. oljih, se težave seveda lahko ponovijo.

Načeloma da. Sami pa moramo ugotoviti, ali druge izdelke sploh še potrebujemo. Kreme in olja ANAYA namreč koži nudijo čisto vse, kar potrebuje.

Kreme in olja nanašamo zjutraj in zvečer, lahko tudi kadar koli čez dan, če se nam zdi, da jih koža potrebuje. Uporabljamo lahko samo eno kremo ali kombinacijo dveh krem ali kombinacijo kreme in olja, ki ju nanašamo eno na drugo. Včasih v začetku potrebujemo dve različni kremi, a je po določenem času največkrat dovolj ena sama. Za pomoč svetujemo pogovor z našimi strokovnjaki.